City Fashion Week, un concurent serios al festivalurilor din ţară

12109100_925886054150106_4755587991231822698_n

Se pare că  frumosul nostru Cluj nu se lasă mai prejos după festivalurile Untold şi TIFF, revenind cu City Fashion Week, care promite să fie unul dintre cele mai de lux evenimente de modă ale anului. Lovitura sub centură pe care organizatorii au dat-o concurenţilor este că nu percep taxă de participare de la designeri, aceştia fiind selectaţi cu atenţie. Festivalul reuneşte cei mai importanţi designeri din România, iar invitaţii speciali nu sunt nume pompoase aşa cum ne-am obişnuit până acum. Unul dintre invitaţii speciali este George Hojbotă, cel care timp de 20 de ani a stat în spatele multor designeri, creând milioane de ţinute purtate de români şi a câştigat premiul pentru cel mai bun designer al anului 2013. Însă printre posibilii viitori invitaţi speciali vor fi Maria Lucia Hohan şi Maria Marinescu.

Festivalul îşi propune să fie o rampă de lansare pentru tinerii talentaţi din ţara noastră, aşa cum afirmă şi organizatorul marelui eveniment, Ştefan Farrell, care mi-a oferit câteva minute pentru un scurt interviu, într-o pauză dintre pregătirile intense pentru festival.

 • Cum vezi tu lumea modei, din moment ce fiecare are propria viziune?
  Lumea modei este împărţită în trei categorii: designerii (artiştii propriu-zişi), cei care se cred designeri (cei care au doar nume şi imagine) şi modiştii (acea trupă de absolvenţi, cu nasul pe sus, care e prezentă la toate evenimentele, dar care nu a creat mai mult de o piesă vestimentară adevărată).
 • În ce categorie se încadrează City Fashion Week ca festival?
  Cu designeri, bineînţeles.
 • De ce City Fashion Week?
  Pentru că timp de 20 de ani nu am deranjat lumea modei, pentru că este o ambiţie de ziua mea, ambiţia unui festival care îşi propune să aibă tot mai multe zile, să aducă buyeri, să poată lega contracte şi să pună la un loc doar designeri români. Atât designerii internaţionali, cât şi cei care nu vând vor lipsi de pe lista concurenţilor. Oricine este liber să organizeze un festival de modă în România, însă designerii sunt cei care decid la care vor să participe şi la care nu. La anul vor fi mai mulţi designeri care vând în afară.
 • Un mesaj final?
  Merg pe premisa că vorba multă-i sărăcia omului, aşa că să lăsăm faptele să vorbească. Le mulţumesc celor care au avut încrede în mine şi au acceptat invitaţia la festival.

12227760_941959785876066_2178303647949348582_n

Ne vedem acolo! xx

Advertisements

One thought on “City Fashion Week, un concurent serios al festivalurilor din ţară

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s